Příští Céčko od Mercedesu dostane razantní dietu. Kolik zhubne?

Mercedes-Benz C63 AMG v úpravě od Vath | foto: VATH

Mysleli jste si, že nové Céčko od Mercedesu už nemůže být lehčí? Tak to jste na omylu, podle Mercedesu se u další generace chystá razantní di

Aktuální generace s označením (W205) prošla efektivní dietou, která vedla ke snížení hmotnosti až o 100 kg ve srovnání s předchozí generací. Jenže další generace bude muset jít ještě dále a tak Mercedes-Benz plánuje zavést další instalaci hliníkových komponentů ve výrobním procesu pro příští generaci C-Class.

Ta dostane pravděpodobně název (W206) a očekává se, že přijde na světové trhy v roce 2020. Novinka má mít celou řadu hliníkových komponentů, což budoucímu céčku umožní být ještě lehčí než stávající generace. Vše prospěje snížení spotřeby paliva a samotné dynamice vozu.

O všem promluvi Jason Hoff, generální ředitel divize Mercedes-Benz v USA. Ten pro server Automotive News prozradil, že příští generace Céčka přijde s moderními spojovacími technologiemi, mezi něž patří ocelové pláty karoserie kombinované s hliníkem. Nová technologie bude zaměstnávat nové spojovací techniky, kteří musí umět laserové svařování, lepení a nýtování.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy