Ford uvádí modernizovaný naftový motor 2,0 TDCI. Povíme vám, které modely ho dostanou

Ford Mondeo Vignale | foto: Ford

Automobilka nezahálí a představila vylepšený naftový dvoulitr TDCI. Již brzy jej najdeme pod kapotou hned několika modelů a my vám povíme, které to jsou.

Jednotka 2.0 TDCI se konkrétně objeví v modelech Mondeo, S-Max a Galaxy. Díky patřičným úpravám se mají snížit emise, spotřeba paliva a společně s tím i jízdní projev. A jaké konkrétní úpravy pohonné jednotky máme na mysli?

Předně se jedná o upravený blok, jinou hlavu válce a instalovány byly i nové vstřikovače. Posledním prvkem je přemapovaná řídící jednotka a instalován byl i tzv. zásobníkový katalyzátor. Ten zachytává emise NOx a zaručuje jejich minimální produkci do ovzduší.

Pro výše zmíněné modely bude motor 2.0 TDCI dostupný s výkonem 150 a 180 koní. S jednotkou je spojena manuální nebo automatická převodovka a zde jsou uvedeny hodnoty spotřeby všech aut. Ford Mondeo 2.0 TDCI si v každé verzi má vzít v průměru 4,6 až 4,8 litru na 100 km, praktičtější Mondeo Combi 4,8 až 4,9 litru, větší S-Max 5,0 až 5,2 litru a Galaxy zkonzumuje 5,2 až 5,3 litru na 100 km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy