Americké verze vozů Subaru mají rádio s rodičovskou cenzurou. Jak funguje?

Subaru Outback 2.5i Lineartronic (2015) | foto: Roman Havlín

Americké provedení poslední generace Subaru Outback má oproti Evropě jeden významný výbavový prvek. Ten však v poslední době způsobil dost rozporuplné reakce u majitelů.

Ve výbavě "amerického" Outbacku je autorádio, které umí satelitně příjímat vysilání v HD kvalitě, Současně s tím je vybaveno speciální funkcí, na kterou před pár dny upozornil Vince Patton, jeden z majitelů nové generace vozu.

Ten přišel na to, že pokaždé, když nastartuje, spustí se mu jiná rádiová stanice, než která byla naposledy spuštěna před vypnutím zapalování. Dlouho nemohl přijít na to, jak je to vlastně možné, ovšem po několika telefonátech do Subaru zjistil, proč se mu to děje.

Jeho Subaru totiž automaticky při každém nastartování naladí stanici, která je vedená jako přijatelná i pro dětské publikum. Tím se má eliminovat to, že by děti v rádiu slyšely vulgarity nebo témata, která pro ně nejsou vhodná. K celé věci se vyjádřil mluvčí značky Michael McHale. Ten řekl, že "ochraňující" funkce může někoho trochu rozzlobit.

Zároveň říká, že většina vozů od Subaru je používána převážně jako rodinné vozy. Právě u nich je podle něj tahle funkce potřebná. A pokud si myslíte, že stačí v nastavení rádia funkci vypnout, tak jste na omylu. Tuhle možnost tam totiž Subaru nezaneslo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy