Honda a Acura musejí v USA do servisu. Opět jsou důvodem airbagy

Mercedes-Benz | foto: DaimlerChrysler

Americký národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) přišel s novou zprávou. Ta říká, že hrozí 50 % šance, že u nových vozidel značek Honda a Acura dojde po aktivaci airbagů k vymrštění kovových dílů do interiéru. To může v krajním případě posádku vozu i zabít.

Tato dost hrozivá zpráva se týká hned 313 tisíc vozů značek Honda a Acura. Úřad dokonce varuje, aby je uživatelé přestali používat a nechali je bezodkladně opravit. Nové bezpečnostní testy totiž zjistily, že nafukovače airbagů od japonského problémového dodavatele Takata jsou velmi nebezpečné.

Podle získaných údajů mohou nafukovače během nehody explodovat a vymrštit do vozu části kovu. Problém se pak týká vozů, které byly již dříve svolány ke kontrole, prohlédnuty, ale nebyly opraveny. "Tyto vozy jsou nebezpečné a je nutné je okamžitě opravit," oznámil americký ministr dopravy Anthony Foxx. "Lidé by s těmito vozidly neměli jezdit, pokud nejedou rovnou k prodejci, aby je nechali opravit," řekl dále Foxx.

Nafukovače od firmy Takata způsobili největší svolávací akci v oblasti bezpečnosti za celou automobilovou historii. Servisní akce se totiž týká 70 milionů nafukovačů, přičemž zatím je s jejich poruchou evidováno 11 úmrtí a stovky zranění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy