VW kopíruje Mercedes. Co bylo inspirací?

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion (2016) | foto: Roman Havlín

Už v polovině příštího roku se koncern Volkswagen pustí do montáže filtru pevných částic u vozidel vybavených benzinovými motory s přímým vstřikováním. Splní tak přísnější emisní normu.

Konkrétně se jedná o normu Euro 6c, jež zpřísňuje limity pro pevné částice. Současně s tím mění metodiku měření. To vše se začne provádět od září roku 2017, kdy se spotřeba a emise začnou měřit podle nového jízdního cyklu WLTP.

Skutečné emise se pak nebudou měřit v laboratoři, nýbrž pomocí speciálního zařízení, které technici připevní přímo na výfuk. Volkswagen přitom již nyní vyvíjí filtr pevných částic pro přímovstřikové benzinové motory.

Ty známe pod označením TSI nebo TFSI, přičemž prvním benzinovým autem s filtrem pevných částic se stane nový Volkswagen Tiguan s motorem 1.4 TSI. Následovat jej bude Audi A5 nové generace s motorem 2.0 TFSI. Podle koncernu to bude mít za následek snížení emisí pevných částic až o 90 procent.

Volkswagen chce do roku 2022 namontovat každý rok filtr pevných částic na zhruba 7 milionů nových aut. Následuje tak německou firmu Mercedes-Benz, která instalaci filtru pevných částic pro benzinové motory oznámila přibližně před třemi týdny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy