BMW přestane nabízet manuály do modelů M. Záchranou může být jedna věc

Nové ledvinky a aerodynamický nárazník, BMW M2. | foto: © BMW AG

BMW pomalu ale jistě dává veřejnosti jasně najevo, že počítá s pozvolným odchodem manuálních převodovek u svých sportovních modelů. Pokud se však splní jeden požadavek výrobce, může být vše nakonec úplně jinak.

Tak například příští generace modelů M5 a M6 už dorazí výhradně s dvouspojkovými automaty. Dokonce i Američané už tolik nechtějí automat a přes to, že poptávka po něm je stále ve výši několika desítek procent, v budoucnu hrozí, že se sportovní BMW s manuálem stane pouhou vzpomínkou.

Nová zpráva ohledně převodovek se týká především modelů M2, M3 a M4. U nich by se podle Franka Isenberga měl zachovat manuál i do budoucna. Jenže je tu malý háček. Aby se jeho tvrzení stalo skutečností, musí manuální převodovku požadovat alespoň 30 procent všech zákazníků.

To je velmi tvrdá podmínka, protože v případě, že se zákazníci naštvou, je dost možné, že BMW přijde o další procenta v sekci prodejů sportovních aut. Ostatně, ke sportovně naladěnému vozu s výkonem 400 až 500 koní by měl patřit spíše manuál.

Otázkou je, co za tím BMW hledá, zda se jedná o úsporu na výrobních nákladech, nebo jen chce zákazníky dostat tvrzením, aby projevili dostatečně velký zájem o manuální převodovou skříň.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy