Hacknout nový Mitsubishi Outlander? Výsledek testu vás posadí! + VIDEO

Jak rychle se dá prolomit ochrana Mitsubishi Outlander | foto: Mitsubishi Motors

Moderní automobily jsou stále víc nabité elektronikou a s tím spojenými technologiemi. Britští bezpečnostní specialisté z Pen Test Partners se proto rozhodli prolomit ochranu nového Outlanderu. Jak to dopadlo?

Nejnovější generace SUV od Mitsubishi je vybavené vlastním Wi-Fi hotspotem. Ten slouží pro dálkové ovládání vozidla přes mobilní telefon majitele. Už z továrny je přitom nastaven bezpečnostní kód se strukturou WPA.

Jenže v průběhu testu se zjistilo, že heslo do sítě je relativně jednoduché, a tak jej specialisté prolomili i během čtyř dnů. K tomu jim přitom stačil obyčejný stolní počítat s čtyřjádrovým procesorem. Wi-Fi síť současného Outlanderu má navíc název ve formátu REMOTEnnaaaa, kdy písmeno N je číslo, A je písmeno

Tuto síť lze navíc celkem snadno vyhledat a odchytit komunikaci mezi telefonem majitele a vozem. Následně stačí odšifrovat použité heslo a díky přístupu k Wi-Fi síti vozu si jej potenciální "zloděj" může odemnkout a minimálně jej vykrást. Ostatně, podívejte se na video, kde je vše názorně ukázáno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy