Jeep Grand Cherokee musí na další svolávací akci. Zlobí ho převodovka

Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary | foto: Jeep

Současná generace Jeepu Grand Cherokee je zatím možná nejvíce problémovým modelem značky. Máme tady totiž jeho další svolávací akci.

Například před měsícem se Cherokee musel svolávat do servisů kvůli brzdám a nyní se objevili potíže s automatickou převodovkou. Ta se údajně může zaseknout v parkovací poloze nebo v neutrálu, čímž se majitel auta prostě nerozjede.

Za vše prý mohou spoje drátů, jenž se mohou uvolnit a rozpojí se jejich kontakt. Následkem toho se z voliče automatu stane jen bezvýznamný kus něčeho, díky čemuž se z Jeepu nepojízdný kus plechu.

Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary | foto: Jeep

Zatím se přišlo na to, že celá svolávačka se týká 37 372 kusů. Z toho jich 32 tisíc jezdí po uzemí USA. Do servisu však musí taktéž 2500 exemplářů, které výrobce rozvezl různě do Evropy. Je tak dost možné, že i u nás se nějaký ten kousek najde.

Potěší snad jen fakt, že k zaseknutí převodovky v neutrálu nemůže dojít za  jízdy. Po dopravení postižených aut do servisu, následně technici převodovku a elektrické spoje prověří a v případě potřeby, je bezplatně opraví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy