Nový Opel Meriva použije podvozkovou platformu z Peugeotu 308

Opel Meriva | foto: Opel

Na okruhu Nürburgring se v poslední době objevují stále nové zamaskované modely různých značek. Jednou z nich je i Opel, který zde testuje novou generaci Merivy.

Ta zde dolaďuje svůj podvozek a od roku 2013 se pracuje na její nové generaci. Vůz dostane stejnou techniku jako příští generace Citroënu C3 Picasso a již dnes máme o novince z Německa podstatné novinky.

Opel Meriva příští generace má dostat upravenou platformu EMP2. Jejím dárcem se stane francouzský koncern PSA, což znamená, že technicky bude Meriva příbuzná s aktuální generací Peugeotu 308.

Tím ale podobnost končí, pod kapotou německé novinky se objeví nové pohonné jednotky. Mezi ně se řadí nový tříválec 1.0 SIDI, dále silnější čtrnáctistovka a vše zakončí hned tři výkonnové verze naftového motoru 1.6 CDTI.

Podstatnou novinkou je fakt, že nová Meriva již nebude klasické MPV, nýbrž se stane malým crossoverem. Její výroba má probíhat v továrně ve Španělsku a design se bude velmi podobat aktuálnímu modelu Opel Mokka.

Oproti němu dostane nováček zvýšený podvozek, ochranné plasty a lepší výbavu. Nová Meriva se pak ukáže v rámci konceptu letos v září na autosalonu v Paříži, její prodeje odstartují v lednu následujícího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy