Jaguar zařadí zpět do nabídky řadové šestiválce. Dostanou výkon až 500 koní

Jaguar a nový šestiválcový motor | foto: Jaguar

O tom, že i některé sportovní automobilky se pomalu ale jistě uchylují ke snižování objemů motorů, se asi nemusíme zmiňovat. Naštěstí se ještě najdou výrobci, co milují své fanoušky, a tím jedním je Jaguar.

Jaguar totiž pilně vyvíjí ostré modely F-Pace SVR a XE SVR a jak je již potvrzeno, čekat máme pořádné motory. Až dnes ale bylo potvrzeno, že onou pohonnou jednotkou se stane přeplňovaný osmiválec. Ten by navíc mohl přijít na trh už v příštím roce.

Krom toho se Jaguar rozhodl pro vyřazení již postarších šestiválcových motorů, které chce nahradit novými řadovými šestiválci. Jiná automobilka by přitom zcela jistě šoupla do nabídky populární čtyřválce. K tomu si připočtěme pohon zadních kol a máme o zábavu postaráno.

V nabídce se časem objeví nové benzinové i dieselové verze, u benzinu pak počítejme s výkonnovými variantami 300, 400 a 500 koní. U naftových jednotek se budou výkony pohybovat na 275, 335 a 400 koních. Zlepšit se má i jízdní dynamika a ovladatelnost vozů, o nižší spotřebě a emisích nemluvě.

Ve všem bude jasno už v příštím roce, kdy se do nabídky dostanou nové řadové šestiválce o objemu tři litry. Vyrábět se mají (stejně jako dvoulitry) v britské továrně ve Wolverhamptonu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy