BMW muselo v USA zastavit prodej nové sedmičky. Důvodem jsou airbagy

BMW 740e iPerformance je prvním modelem nově vzniklé značky pro plug-in hybridy. | foto: BMW

Američtí majitelé nového BMW řady 7 zřejmě mají vrásky na čele ze zprávy, kterou před pár dny zveřejnil německý výrobce. Nová sedma se totiž musí podrobit životně důležité kontrole.

Ta se týká airbagů a americké zastoupení BMW zastavilo prodej některých verzí nové sedmičky. Svolávací akce se týká celkem 6110 vozů, v čemž jsou obsaženy verze 740Li, 750Li a 750Lxi Všechny kusy pocházejí z období mezi 1. červencem 2015 a 11. prosincem 2015.

Výše uvedené specifikace pak jsou dočasně vyřazeny z nabídky všech amerických dealerů BMW. Toto ustanovaní platí až do úplného odstranění problému s airbagy. A co konkrétně je s nimi špatně?

BMW 740e iPerformance je prvním modelem nově vzniklé značky pro plug-in hybridy. | foto: BMW

Podle vyjádření samotné automobilky hrozí to, že při nehodě se vzduchové vaky nemusí aktivovat. To samozřejmě znamená mnohem vyšší ohrožení posádky na palubě a snížení jinak skvělé bezpečnosti vozu.

Za vše prý může ovládací modul systému, který může následkem elektrického zkratu resetovat jednotku s airbagy a ty se tak stanou nefunkčními. Dotyčný zkrat mají na svědomí drobné částečky kovu, které vznikly při výrobním procesu modulu.

Všechna problémem postižená auta dostanou bezplatně nové moduly a jejich výměna potrvá necelé čtyři hodiny. Doposud ale nebylo odpovězeno, zda se problém týká i evropských specifikací. My jen doufáme, že nikoliv, problému máme v Evropě dost a taková to závada u prémiového výrobce by se stávat neměla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy