Mazda hovoří o MX-5 s pohonem všech kol, chystá se automobilová apokalypsa?

Můžeme se dočkat MX-5 s pohonem všech kol? | foto: Mazda Motor

Přemýšleli jste někdy nad tím, zda-li by Mazda MX-5 mohl být vedle pohonu zadních kol vybavena také čtyřkolkou? Vedení japonské automobilky zřejmě tento problém trápí více než fanoušky, kteří možná budou nemile překvapeni.

O použití náhonu na všechna kola v útrobách Mazdy MX-5 se pro web Car Advice rozpovídal zástupce ředitele oddělení výzkumu motorů a pohonů Tetsushi Marutani. „V Japonsku nabízíme pohon všech kol pro modely 2, 3, 6, CX-3, CX-5 a CX-9. Pro MX-5 je jeho použití také možností, musíme nicméně zvážit hodně faktorů, mezi nimi i zábavu za volantem,“ řekl.

Sám Marutani ale vidí lehký roadster raději s pohonem zadních kol. Toto řešení je podle něj nejlepší, například i kvůli cenové dostupnosti vozu. Jak je každopádně vidět, pohon všech kol je celkem bez problémů možné použít i u MX-5, což je věc před několika lety naprosto nemyslitelná.

Samotné technické řešení zatím zůstane takové, jaké jej známe z výše zmíněných modelů. Nová generace zvaná i-Active AWD přijde nejdříve za pět let. Trochu sdílnější byl Marutani alespoň ohledně budoucího modelového programu Mazdy. Ten by mohl obsahovat více crossoverů a SUV, mezi nimi potom nebude chybět chystaná řada CX-4.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy