Nové BMW řady 7 může mít čtyřválec z Mini. Je to vtip nebo realita?

BMW 750Li xDrive | foto: BMW

Mnichovská automobilka BMW zařadila do své nabídky nový motor pro aktuální generaci limuzíny s číslem 7. Jedná se však o čtyřválec používaný v Mini.

Výsledkem je reprezentativní prémiová limuzína se čtyřválcem, což nezní zrovna dvakrát dobře. Jedná se o provedení BMW 730i a má motor s objemem 1998 cm3. Jeho maximální výkon činí 258 koní při 6500 ot./min. a točivý moment vrcholí hodnotou 400 Nm v rozmezí 1550 až 4400 ot./min.

S motorem je ve standardu spojena osmistupňová automatická převodovka ZF a vůz má pohon zadních kol. Ptáte se na to, jak vlastně bude čtyřválcová sedmička rychlá? Výrobce uvádí hodnotu akcelerace z nuly na stovku za 6,2 sekundy, přičemž maximální nejvyšší rychlost je 250 km/h.

Někoho ale může zajímat i spotřeba. Ta se dle BMW pohybuje v průměru na číslovce 5,8 litru na 100 km. To je celkem optimistické číslo vzhledem k výkonu a váze auta samotného. Emise CO2 pak činí 134 gramů na ujetý kilometr.

Kolik bude nová verze se čtyřválcem stát v ČR, to zatím není úplně jasné. Už dnes jí ale můžete koupit například v Turecku nebo v Číně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy