Omlazený sedmičkový VW Golf nabídne ovládání gesty

Volkswagen Golf VII dostane systém ovládání gesty | foto: Volkswagen

Automobilka VW zveřejnila nové informace k chystanému palubnímu systému ovládanému gesty. Vůbec poprvé ve své kategorii jej má nabídnout omlazený sedmičkový Golf.

Celý systém se představil na loňské výstavě Consumer Electronics Show (CES), kde byl vystaven ostrý Golf R s palubním systémem s podporou ovládání gesty. Nyní technologie učinila další krok blíž k výrobě a s největší pravděpodobností máme její příchod očekávat do konce tohoto roku s příchodem faceliftovaného Golfa.

Ten dostane dotykový displej o rozměru 9,2-palce, který má rozlišení 1280 x 640 pixelů. Displej je navíc plně konfigurovatelný což znamená, že řidič si jej bude moci nastavit podle svých preferencí a tím mít rychlejší přístup k funkcím, které používá nejčastěji. Jak byste asi očekávali, chybět nebude podpora systému MirrorLink, Android Auto anebo Apple CarPlay.

Kromě toho nejnovější vývoj systému zahrnuje i zdokolané hlasové ovládání a vylepšené ovládací prvky. Hlasové příkazy jsou zobrazeny na obrazovce, aby doprovázeli žádosti řidiče a VW  říká, že vše bude v Evropě k dispozici již počátkem letošního léta. Celé palubní sítí pak nebude chybět bezdrátové nabíjení mobilu, díky indukčnímu nabíjecímu systému. Nově se do nabídky dostane i zábavní systém pro zadní sedadla, který zajišťuje přístup k mnoha funkcím vozu prostřednictvím tabletu a v případě potřeby si tam lze přehrát i svůj oblíbený film.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy