Co chystá Aston Martin pod názvem Aeroblade? Dočkáme se nového hypersportu?

Aston Martin Vulcan | foto: Aston Martin

Svět automobilového průmyslu vždy byl, je a bude plný zvěstí, drbů a povídaček. Jedna taková spekulace se rojí kolem automobilky Aston Martin a slova „Aeroblade“. Jedná se snad o jméno budoucího hypersportu?

Jméno Aeroblade si tato britská automobilka nechala registrovat jako své duševní vlastnictví. A okamžitě se kolem tohoto činu začíná rojit neuvěřitelné množství spekulací. Spousta lidí byla na jisto přesvědčena, že automobilka pracuje na nové verzi brutálního Vulcanu s pokročilou aktivní aerodynamikou a podobně.

Tato teorie má ale jednu velkou trhlinu. Jméno Aeroblade totiž vůbec nezapadá mezi ostatní názvy vozů Aston Martinu. Ty tradičně vačínají písmenem V (Vantage, Vanquish, Vulcan) nebo spojením písmen DB a čísla (DB9, DB10, DB11).

Prozatím je tak nejpravděpodobnější, že bude název využit pro novou technologii aktivního zadního spoileru, kterou známe například z McLarenů, Bugatti či Porsche.

Nesmíme ale zapomínat na to, že i u názvů Aston Martinů nalezneme výjimky jako například čtyřdveřová limuzína Rapide. Se stoprocentní jistotou tak prozatím nevíme vůbec nic.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy