Lamborghini Aventador a pohon zadních kol? Toho se prý nikdy nedočkáme

Lamborghini Aventador Super Veloce Roadster | foto: Lamborghini

Taky netrpělivě čekáte, až Lamborghini vyrobí speciální edici Aventadora s pohonem zadních kol? Pokud ano, tak byste měli přestat, nedočkáte se.

Tato italská společnost sice nedávno odhalila Huracán s pohonem vzadu, ale větší Aventador se v podobě zadokolky neobjeví. Vše se točí kolem jeho motoru, protože dvanáctiválec je prostě až příliš výkonný. Díky tomu je potřeba výkon směřovat na obě nápravy a nikoliv jen dozadu.

Podle vývojového ředitele výzkumu Maurizia Reggianiho "může být Aventador vybaven pouze pohonem všech čtyř kol, protože máme tolik výkonu a točivého momentu pro jeho řízení, že s poháněnou zadní nápravou by to nešlo uřídit."

V prohlášení ale dále pokračoval a řekl, že i některé budoucí modely budou mít i nadále pohon všech kol. Pokud jde o Huracán LP580-2, s jeho jménem uvidíme ještě další verze, z nichž jedna bude více hardcore.

Zajímavé je, že Lamborghini nevylučuje myšlenku pohonu zadních kol u nadcházejícího SUV Urus. To je nástupcem legendárního LM002 a mělo by přijít v roce 2018. Současně s tím se pak do nabídky dostane i verze s pohonem všech kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy