Otec Paula Walkera žaluje Porsche pro nedostatek bezpečnostních prvků u Carrery GT

Otec slavného herce Paula Walkera se rozhodl vznést obvinění proti firmě Porsche. V něm obviňuje automobilku ze Stuttgart, že její model Carrera GT postrádala patřičné bezpečnostní prvky.

Ty mohly zabránit smrti jeho syna v případě nehody, která se mu ale stala osudnou. Letos na konci září se dcera Paula Walkera, slečna Meadow Rain, rozhodla podat žalobu k soudu na firmu Porsche a nyní se totéž rozhodl udělat jeho otec.

Ten říká, že Porsche Carrera GT, ve kterém Walker přišel o život před dvěma lety, nemělo bezpečnostní prvky, které by mohly zabránit tragické smrti jeho syna. K soudu se chystá i manželka řidiče vozu Rodera Rodase, Kristine Roads. Ta říká, že  "Carrera GT bylo nebezpečné z důvodu nedostatků při jeho výrobě, konstrukci, testování a dalších složek".

Ke všemu se vyjádřilo i Porsche, jenž na svou obranu říká, že dotyčná Carrera GT byla "upravena oproti původnímu designu" a také nebyla řádně udržována. Dvě z jejích pneumatik totiž měly stáří hned několik let a neměly skoro vůbec vzorek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy