Volvo vyvinulo zcela novou technologii pro bezpečnost cyklistů

Ilustrační fotografie | foto: Volvo

Švédská automobilka Volvo je proslulá svým zaměřením na bezpečnost cestujících. To je vlastně špatně řečeno. Nikoli pouze cestujících uvnitř automobilu, ale všech účastníků silničního provozu.

To dokazuje nová technologie, která byla vyvinuta pro zvýšení bezpečnosti cyklistů a chodců. Ti se totiž velice často dopouštějí velmi nebezpečného nešvaru. Nezřídka totiž na silnici potkáte v nočních hodinách chodce nebo cyklistu, který má tmavé oblečení, a vy si ho za snížené viditelnosti všimnete až na poslední chvíli.

Tomu má právě nová technologie předcházet. Jedná se o speciální sprej. Ten je určen k aplikaci přímo na oblečení. Nemusíte se ale bát, že si budete muset vaši oblíbenou sportovní bundu zničit. Sprej na oblečení nezanechává žádné viditelné stopy.

Po aplikaci bude ale vaše oblečení skvěle reagovat na světlo. Reakce se dá přirovnat k odrazová schopnosti dopravních značek. Ty se také zdají tmavé a nevýrazné dokud na ně nedopadne světlo ze světlometu.

Jedná se tak o vskutku zajímavou technologii a můžeme jen doufat, že v zájmu záchrany lidských životů si brzy najde cestu do každé rodiny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy