Okruhový Opel Astra TCR potvrdil svůj výkon a oznámil cenu

Opel Astra TCR | foto: Opel

Po delším odhalování jsme se dnes konečně dočkali. Opel totiž oznámil konečný výkon okruhové Astry TCR, a také její cenu.

Soutěžit bude v šampionátu TCR (Touring Car Racing) a závodní Astra je vyvinuta ve spolupráci s firmou Kissling Motorsport. Je založena na nejnovější generaci pětidveřového hatchbacku, ale v závodní úpravě váží pouhých 1200 kg. Krom toho vypadá naprosto divoce a s nově vyvinutým bodykitem dosahuje nízkého odporu vzduchu.

Inženýři nainstalovali nastavitelný přední spojler a o zastavení se v základu starají 378 mm velké kotoučové brzdy se šesti pístkovými třmeny pro přední nápravu a 265 mm kotouče na zadních kolech. Pod kapotou je skryt přeplňovaný benzínový motor čtyřválec s objemem 2,0 litru o výkonu 330 koní a maximální točivý moment 420 Nm. Na přední kola jde výkon skrze šestistupňovou manuální převodovku.

Opel Astra TCR má plně nastavitelný podvozek a chybí jí veškeré elektronické pomůcky. Vůz je navíc vybaven 100 litrovu palivovou nádrží. Týmy zákazníků jsou ochotni zaplatit i částku 95 tisíc eur a první auta jsou dostupná od konce února příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy