Peugeot vyřazuje z nabídky diesel-elektrický hybridní pohon

Peugeot 508 RXH | foto: Peugeot

Francouzská značka Peugeot dnes vydala novou zprávu, ve které se uvádí, že na dobro končí s výrobou diesel-elektrickéhé hybridního hardwaru.

Co to znamená v překladu? Právě před více než pěti lety se světu poprvé ukázal Peugeot s diesel-elektrickým hybridním pohonem. Tehdy se jednalo o model 3008 a později se tahle technologie dostala do vlajkového modelu modelu 508.

Nyní generální ředitel společnosti Peugeot, Maxime Picat, ke všemu říká, že verzi označovanou jako HYbrid4 hodlá výrobce definitivně odstranit z nabídky. Podle něj chce značka prodávat motory, které mají globální přitažlivost, a tato varianta na to není dost úspěšná.  Picat ani přesně neurčil, kdy a jak bude tato vyřazená verze nahrazena. Jistotou je jen to, že u příští generace modelu 508 se jí už nedočkáme

Naposledy jsme se mohli něco dozvědět o hybridní technologii u koncernu PSA na počátku roku 2013 a na začátku tohoto roku koncern potvrdil, že se potýká s rostoucími náklady na vývoj. Současně s tím začal hledat partnery pro spolu financování nákladů. Uvedení této technologii do vozidel B segmentu prý stojí monstrózních 500 miliónů eur a původní plán výrobce byl takový, že už příští rok se dočkáme nového hybridního modelu. Po dnešku je to ale velmi nepravděpodobné.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy