Kdo pomůže Mercedesu-AMG postavit nový motor?

Mercedes Benz A45 AMG (2015) 381 koní | foto: Mercedes-Benz

Automobilka Mercedes-AMG patří nesporně ve světě automobilového průmyslu k největším průkopníkům. Jsou ale i chvíle, kdy si ani Mercedes-AMG neví rady. Naštěstí existuje oddělení Mercedesu zabývající se vývojem monopostů F1, kteří si vždy vědí rady.

V rozhovoru pro australský motoristický magazín Motoring přiznal šéf Mercedesu-AMG, Tobias Moers, že další vývoj dvoulitrového turbo motoru, který dává výkon 391 koní, bude možný jen velmi obtížně.

Na tomto motoru, který pohání například nejnovější Mercedes-AMG A45, zkrátka už není místo pro vylepšení. Výrobce se totiž brání přidání dalších turbodmychadel. Dle slov Moerse je přeplňování tohoto motoru na svém limitu a jeho navýšení by mohlo mít spíše negativní účinek.

K tomuto projektu tak byli přizvání i inženýři, kteří se podíleli na stavbě motoru pro tým Mercedesu F1, který poslední dvě sezóny takřka nezná soupeře. Účast inženýrů z F1 také ale má přinést do tohoto projektu další technologie, které známe ze světa formulí. Na mysli máme nyní především systém KERS a ERS.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy