Nissan Leaf dostal větší 30 kWh baterii, ujede až 250 km

Nissan Leaf | foto: Nissan

Elektromobil Nissan Leaf se pro další modelový rok 2016 dočkal výrazného zlepšení v oblasti dojezdu na jedno nabití. Stojí za tím instalace většího akumulátoru o kapacitě 30 kWh.

U Nissanu se pracuje na druhé generaci Leafu, jenže než přijde, musí se ten současný neustále zlepšovat a vyrovnávat se konkurenci. Asi i proto se pro rok 2016 stane základem 30 kWh akumulátor, který se bude prodávat společně se stávající verzí vozu o kapacitě 24 kWh. Tato nová lithium-iontová baterie s sebou nese nárůst v rozsahu kolem 25%, což znamená, že Leaf bude moci ujet až 250 km na jedno nabití.

Nová baterie je vlastně stejně velká, jako ta s menší kapacitou, ale přitom váží jen o 21 kg víc.  Ve svých elektrodách má uhlík, dusík a hořčík pro zvýšení výkonu. Nissan bude nabízet tuto novou baterii se záruka 8 let / nebo ujetí 160 tisíc km.

Předseda představenstva společnosti Nissan v Evropě Paul Willcox poznamenal: „Model LEAF, který je nejprodávanějším elektromobilem na světě, teď bude ještě lepší. Dojezd 250 km otevírá svět elektromobilů tisícům řidičů po celé Evropě, kteří dosud příliš nevěřili tomu, že by pro ně elektromobil mohl být tou pravou volbou. Díky delšímu dojezdu bude pořízení vozu LEAF snadnější první volbou pro mnohem větší počet řidičů."

Výrobu modelu LEAF 30 kWh bude nadále zajišťovat továrna společnosti Nissan v britském Sunderlandu. Prodej v Evropě začne v lednu 2016. Ceny a finální specifikace pro jednotlivé trhy budou oznámeny brzy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy