Snad největší zběsilost na čtyřech kolech se jménem VW Golf II by Boba Kettler

Zběsilý Volkswagen Golf II | foto: Boba Ketler

Tuningová firma Boba Kettler se již delší dobu ukazuje s nadmíru poladěnými VW Golf, které trhají rychlostní limity a udivují svět. Poslední kreace je však víc než šílená, ostatně, pojďte se na to podívat sami.

Konkrétně jde o Golf druhé generace, který má pod kapotou benzínový motor 2,0 Turbo. Ten dostal vyšší výkon, pohon všech kol a šestistupňovou manuální převodovku. Výsledné parametry však vyrazí dech, protože ani ani některé supersporty by se na tohohle Golfíka nechytaly.

Původními úpravami bylo dosaženo výkonu 850 koní, jenže teď přišla lepší převodovka, větší kola s pneumatikami Toyo R888 o rozměru 225/45 R16 a další úpravy motoru. Nesčetné množství úprav dovedlo vyhnat výkon na 1 233,7 koní a 1 094 Nm točivého momentu. Plnící tlaku turba přitom dosahuje 4,4 baru a motor chce palivo E85.

Přiložené video pak ukazuje, co všechno je tohle monstrum schopno ukázat na silnici. Tak například zrychlení z 100 na 200 km/h trvá pouhé 3 sekundy, ještě že má Golf pohon 4x4, i když jak je patrné, při takovém výkonu prokluzují všechna kola i na suchu...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy