BAC Mono se představuje s novým motorem. Známe jeho výkon!

BAC Mono | foto: youtube.com

BAC Mono patří mezi nejrychlejší otevřený sportovní vůz s povolením k silničnímu provozu. Pro rok 2016 dostane nový čtyřválcový motor, který má o celých 25 koní více než jeho předchůdce.

 

BAC je malá automobilka vyrábějící sportovní automobily, kterých je po celých britských ostrovech stejně tolik, jako ilegálních přistěhovalců. BAC, ale není docela obyčejná automobilka. Na rozdíl od většiny britských výrobců, se BAC nenechává inspirovat přírodou, ale budoucností a robotikou. To je ale patrné hned při prvním pohledu na supersport Mono, který pochází právě z dílen BAC, které se nachází v anglickém Liverpoolu.

Mono je poháněno 2,3 litrovým čtyřválcem Ford Duratec, který byl vyladěn samotným Cosworthem na výkon 285 koňských sil. Mono pro rok 2016 dostane zcela nový motor. Jedná se o nový čtyřválec s objemem 2,5 litru a výkonem 305 koní. Staré Mono dokázalo zrychlit z 0 na 100 km/h za 2,6 vteřiny a hodnota maximální rychlost dosahovala 274 km/h. Díky 25 koním na víc, se tedy dá předpokládat, že novinka tyto čísla dokáže překonat.

V následujícím videu si můžete prohlédnout, jak se nové Mono představilo světu na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, kde dokázalo protnout cílovou pásku tradičního závodu do vrchu za skvělých 47,9 vteřiny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy