Akrapovič vyladil zvuk Huracánu novým výfukem

Lamborghini Huracán s novým výfukovým systémem Akrapovič | foto: Akrapovič

Zvuk Lamborghini Huracán sice nepatří mezi žádné umíráčky, slovinská společnost Akrapovič si ale řekla, že je ještě co vylepšit a připravila si pro toto italské superauto zcela nový výfukový systém.

V roce 1990 se americká sonda Magellan dostala na oběžnou dráhu kolem planety Venuše a zahájila její detailní radarové mapování. To je sice informace zajímavá, ale pro milovníka rychlých kol zcela irelevantní. To důležitější co se v roce 1990 stalo, bylo založení slovinské společnosti Akrapovič. Ta se zabývá výrobou výfukových systémů a to primárně pro motocykly.

Automobiloví fajnšmekři ale jistě vědí, že je to právě Akrapovič, kdo dal hlas nejnovějšímu výkřiku šílené švédské automobilce Koenigsegg. To ale není jediným počinem firmy Akrapovič v automobilismu. Jejich výfuky jsou součástí mnoha závodních speciálů v kategorii cestovních vozů nebo vytrvalostních závodů.

Poslední počin této relativně malé slovinské společnosti opravdu stojí za zmínku. Úpravou totiž prošel italský supersport s motorem V10- Lamborghini Huracán. Nový výfukový systém využívá nyní větší koncovky, speciálně navržené součástky X-part pro křižnou cirkulaci zplodin. Novinkou jsou také ventily, které se v nízkých otáčkách starají o tichý chod motoru. Naopak ve vysokých otáčkách se z nich stane hudební nástroj, díky kterému tento Huracán jen tak někde nepřeslechne.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy