Honda Civic Type R do detailu

Honda Civic | foto: Honda

Vše o nové Hondě Civic Type R do jediného detailu.

Honda Civic Type R je po mnoho let velice respektovaným vozem. Proto si zaslouží naší i vaší pozornost a v následujících řádcích se o ní dozvíte vše podstatné i další zajímavosti.

Pod kapotou nejvýkonnějšího Civicu pracuje přeplňovaný zážehový dvoulitr. Ten poskytuje výkon 228 kW (310 koní). Maximum točivého momentu je masivních 400 Nm a je k dispozici v rozmezí 2500 až 4500 otáček za minutu. To vše díky inovovanému bloku motorů, s upravenou hlavou válců, inovativnímu řešení sání a hlavně turbodmychadlem s variabilním časováním.

Motor spolupracuje s šestistupňovou manuální převodovkou, která má krátké přesné dráhy, tak jak se na vynikající hothatch sluší a patří. Civic Type R zrychlí z klidu na rychlost 100 km/h během pouhých 5,7 sekund. Maximálně umí jet rychlostí až 270 km/h kde jej zastaví elektrický omezovač.

Výkon putuje na přední kola, přičemž na přední nápravě nezůstal kámen na kameni oproti předchozí generaci. Nové zavěšení s oddělenou těhlicí, aby se výkon co nejméně přenášel do řízení a zároveň bylo přesné a s dostatečnou zpětnou vazbou. S přenosem síly se bude prát samosvorný diferenciál.

Novinkou je ostrý mód R+, který zlepšuje odezvu na sešlápnutí plynového pedálu a přitvrdí tlumiče. Zároveň sníží účinnost elektrického posilovače řízení, pro ještě lepší požitek z řízení. Brzdové třmeny jsou od Bremba a jsou čtyřpístové, přední brzdové kotouče mají průměr 350 mm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy