VIDEO - Nissan představuje motor pro GTR LM Nismo

Japonský Nissan nám v následujícím videu poodhaluje svůj nový agregát, který vozí ve svých útrobách závodní speciál GT-R LM Nismo. Ten byl vyvinut s nemalým přičiněním společnosti Motul.

Závodní speciály se na prvním místě soustředí především na svou rychlost. V případě vozů, které jsou určené pro sérii vytrvalostních závodů to ovšem neplatí. Rychlost je sice stále na prvním místě, ale spolu s ní ji sdílí extrémní spolehlivost. Během závodů trvajících 24 hodin je tlak na technickou stránku vozů obrovský. Automobilky účastnící se těchto závodů se proto snaží spolupracovat s partnery, kteří ji pomohou dosáhnou oné spolehlivosti.

Výsledkem jedné takové spolupráce je agregát, který se skrývá v útrobách speciálu Nissan GT-R LM Nismo. Ten je vytvořený na základě sériového šestiválcového „véčka“ s objemem 3 litry a výkonem 550 koní. Je užíván luxusní odnoží Nissanu, Infinity, v koncepčních vozech Q60 a Q80.

Výsledný motor byl vytvořen s přispěním společnosti Motul zabývající se výrobou motorových olejů. Díky tomuto spojení motor vykazuje skvělou spolehlivost i během plné závodní zátěže po 24 hodin. Tato pohonná jednotka navíc dosahuje výkonu 1 250 koňských sil. 

Jak si vůz povede během pověstného závodu 24 hodin Le Mans se dozvíme již 13. června. 

 

UbfNSq7kKDk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy