Příští Opel Astra se představí s převratnými LED světlomety IntelliLux Matrix

Nová chystaná generace Opelu Astra dorazí v roce 2016 a s sebou přiveze i převratnou technologii předních světlometů.

Nová Astra totiž bude vůbec poprvé v tomto segmentu nabízena s novými LED světlomety IntelliLux Matrix. Technologii Matrix již používá Audi, ale v segmentu hatchbacků bude Astra první, kdo tento prvek dostane. Každý reflektor používá osm jednotlivých LED segmentů a systém si automaticky nastavuje délku a rozložení světelného svazku podle dopravní situace.

Jakmile Astra opustí městskou oblast, světlomety to poznají a za pomoci kamery začnou svítit mnohem dál než ve městě. Když přední kamera Opel Eye detekuje protijedoucí vozidlo, individuální LED segmenty automaticky protijedoucí vůz "vykryjí" a až vůz projede, světelný kužel se opět rozšíří.

Podle studie provedené společností Opel, budou řidiči jedoucí rychlostí 80 km / h  schopni detekovat objekty po stranách silnice v délce 30 až 40 metrů. Technika IntelliLux LED Matrix světlomety tak dává oproti halogenům a xenonovým světlů přibližně 1,5 sekundy navíc v reakční době. Světlomety nabídnou i speciální dálniční režim, kdy se světelný kužel upraví pro zajištění viditelnosti na maximální vzdálenost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy