Nástupce GT-R dostane motor užívaný v Le Mans

Japonský supersport Nissan GT-R není potřeba dlouze představovat. V současnosti se jedná se o vlajkovou loď této japonské společnosti. Na trh ve své „rodné“ zemi, byl uveden již v prosinci 2007. Není proto divu, že se již tu a tam začínají uvolňovat informace o připraveném nástupci tohoto vozu. Poslední z těchto zpráv vypustil sám Ben Bowlby v rozhovoru pro britský Top Gear.

Ve zmíněném rozhovoru Ben Bowlby uvedl, že příští generace „gétéerka“ bude osazena podobným agregátem, který Nissan využívá v závodní sérii LMP1. Konkrétně by se mělo jednat o třílitrový  twin-turbo V6 motor.  

Není čemu se divit. V této závodní sérii se automobilce více než daří a všem ukazuje spolehlivost svých vozů, která je jednou z hlavních předpokladů k úspěchu ve vytrvalostím závodění. 

Podle prohlášení automobilky dokáže tento nový motor disponovat výkonem 550 koní. Což je stejný údaj jako v případě motoru první generace vozu GT-R. Přitom ale spotřebuje pouze třetinu paliva.

To samozřejmě ukazuje, že budoucí vůz, který je plánován nejdříve na rok 2018 bude využívat v nemalé míře hybridní technologie.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy