Hyundai si nechal patentovat rušičku mobilních telefonů

Telefonování za volantem je bez systému hands free alespoň v naší zemi přísně zakázano, jenže i tak se stále najde velké procento řidičů, kteří zákaz nerespektují.

Možným bičem na takové hříšníky by mohl být nový systém, který si nechal patentovat korejský Hyundai. Ten umí mobilní telefon v určité oblasti deaktivovat, a to hlavně v oblasti kolem volantu. Dokonce je prý možné „vypnout” mobily i v celém autě a tak celý systém funguje jako rušička signálu.

Systém rozpozná, kde v autě se konkrétní mobil nachází a kterému členu posádky patří. Dále určí, zda je potřeba jeho deaktivace a podle rychlosti jízdy auta ho dovede odstavit, respektive vyruší jeho některé funkce. Největší perlou je ale to, že dokonce umí poznat, kdo volá a pokud to je od někoho důležitého, hovor nevyruší a přijme ho..

Pokud jste se teď vyděsili a o značku Hyundai zavrhli, tak zadržte. Pro fungování zmíněného systému je totiž potřeba  mít ve svém mobilu nainstalovánou určitou aplikaci. Bez ní to nebude fungovat a tak je již teď jasné, že spousta majitelů vozidel tuto "službu" využívat nebude.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy