BMW testuje M5 s pohonem všech kol. Kdy se jí dočkáme?

BMW 5 | foto: autoevolution.com

To, že se dočkáme BMW M5 s pohonem všech kol, se ví docela dlouho. Otázkou však zůstává, zda se dočkáme čtyřkolky až s příští generací, nebo se to stihne ještě s tou současnou.

Pokud si říkáte, že by to bylo pošpinění tradic automobilky, tak si buďte jisti, že už se to stalo mnohokrát. BMW se zařeklo, že nebude do M model dávat přeplňované motory, že se nevzdá řadových šestiválců a s klidným svědomím to vše porušuje.

Takže stejně jako v ostatních případech, i nyní jde BMW cestou nikoliv tradice a cti, ale tou, kterou udává většinový zákazník. A ti pohon všech kol chtějí. Však i u ostatních modelů se pohonu všech kol xDrive velmi daří a drtivá většina nových BMW jezdí s nápisem xDrive, nikoliv sDrive, který značí pohon jedné nápravy.

Každopádně již nyní se M5 s pohonem všech kol testuje ve Švédsku. Zda se jedná jen o test komponentů a elektroniky se systémy, které se „akorát“ přehodí do nového kabátu, nebo se testuje přímo současná M5, která ke konci své kariery přijde i jako čtyřkolka, je otázkou, na kterou vám neodpovíme…

Zdroj: autoevolution.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy