Alfa Romeo vývíjí novou řadu zážehových a vznětových motorů

Automobilka Alfa Romeo krom vývoje nového sedanu Giulia údajně pracuje i na nové sestavě vznětových a zážehových motorů.

Ty budou nabízeny pro budoucí modely značky a podle zdroje Automotive News Europe přijdou nejprve nové motory v podobě jednoho dieselu a dvou zážehových jednotek. Ty se nasadí pod kapotu nového středně velkého sedanu, který má být odhalen v červnu 2015. Nejvýkonnější jednotkou se stane 2,9-litrový benzínový motor V6 s přímým vstřikováním paliva a se dvěma turbodmychadly.

Jeho vývoj si vezme na starost firma Maserati a nabídne maximální výkon až 480 koní. Dalším v nabídce se stane 2,0 litrový 4-válcový motor s výkonem od 180 do 330 koní. Motor bude spojen s manuální nebo s automatickou převodovkou a výkon půjde na zadní kola, na přání pak na obě nápravy.

Fanoušci naftových motorů dostanou v budoucnu zvolit nový 2,2-litrový čtyřválcový přeplňovaný motor s výkonem od 135 do 210 koní. Nový 3,0 litrový šestiválcový diesel je taktéž v plánu a bude vycházet z pohonné jednotky, kterou v současné době nabízí Jeep či Maserati. Alfa pravděpodobně nabídne tento motor s přeladěným výkonem mezi 275 až 340 koňmi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy