Hennessey Performance ukázalo přepracovaný Ford Mustang

V záplavě novinek z Pařížského autosalonu se objevil i tuner Hennessey Performancem, který představil svůj tuningový program pro současnou verzi Fordu Mustang.

Tuningová firma z Texasu vybavila vozidlo  karoserií z uhlíkových vláken, která zahrnuje i nové nárazníky, boční prahy, víko zavazadlového prostoru a spoiler. Byly také přidána sada lehkých kol o rozměru 20-palců a zadní difuzor. Standardní Mustang GT nabízí 5,0-litrový motor V8, který produkuje 420 koní. Jenže to se v případě verze Hennessey změnilo a po rozsáhlé úpravě nyní osmválec generuje 717 koní a 856 Nm točivého momentu.

Tento obrovský nárůst výkonu se podařil za pomoci instalace nového kompresoru, nového výfukového systému z nerezové oceli, vstřikovačů a čerpadla a upravením softwaru řídící jednotky. Nárůst téměř 300 koní pomáhá i tomu, že vůz zrychlí  z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy, jak je to s maximální rychlostí, to zatím není známo. Hennessey ataké říká, že Mustang zvládne ujet čtvrt míle za 11,2 sekundy.

Podle společnosti bude výroba omezena na 500 kusů a každý znich nebude stát méně jak 59.500 dolarů. A co víc, vysoce výkonná úprava je možná i pro verzi s 2,3-litrovým motorem EcoBoost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy