Lamborghini zvládne opravit karbon

Lamborghini | foto: Lamborghini

Uhlíková vlákna jsou materiál, bez kterého by se snad moderní sportovní vůz neobešel. Dokáže ušetřit mnoho kilogramů váhy, což vozům přidává v jízdních vlastnostech. Jeho velkou nevýhodou je křehkost. Ovšem Lamborghini ví, jak na opravu...

Vozy od Lamborghini jsou z velké části vyrobeny právě z karbonu. Díl z tohoto materiálu ale nemůžeme při nehodě pouze „vyklepat“. Díly jsou opravovány pomocí nové vrstvy uhlíkových vláken a přístrojům generujícím teplo. Lamborghini má speciální tým a vybavení na opravu karbonových částí. V některých případech dokonce přiletí za majitelem vozu, aby se zamezilo problémům při dopravě dílu do továrny.

Nyní Lamborghini jako první výrobce automobilů obdržel certifikát od TÜV právě na opravu dílů z uhlíkových vláken. TÜV je německá společnost, která se zabývá testováním a bezpečností. Pro obdržení certifikátu je nutná přesnost, odpovědnost a spolehlivost.

Lamborghini servis na opravu uhlíkových vláken je v provozu od roku 2011 a výkonný ředitel automobilky Stephan Winkelmann může být právem hrdý na získané ocenění.

Zdroj: motorauthority.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy