Mercedes-Benz C63 AMG bude klamat číselným označením motoru

C63 AMG | foto: Archiv AutoRoad.cz

Pojem zvaný jako downsizing motorů zná asi většina z vás a vyhnout se mu nedokázal ani Mercedes-Benz, i když jak se to vezme..

Příští generace Mercedes C63 AMG totiž i přes své číselné označení dostane opět osmiválcový motor, který ale bude zmenšený na objem 4,0 litru. Dopovat jej budou dvě turbodmychadla a podle šéfa divize AMG, Tobiase Moersa, je toto rozhodnutí podpořeno tím, že značka to prostě dluží svým fanouškům.

Motor si nové C63 AMG vypůjčí od nejnovějšího kupé představitele značky s názvem AMG-GT. I když se změnšil objem, výkon rozhodně neklesl. Chystané C63 AMG nabídne výkon 510 koní a točivý moment 700 Nm, který půjde výhradně na zadní nápravu. Motorizace se také dá dohromady se sedmistupňovou převodovku AMG Speedshift DCT.

Co se týče spotřeby, samotný Mercedes uvádí, že nový motor patří do série zvané AMG BlueDirect. To znamená, že se vyznačuje nížšími emisemi a nižší spotřebou. Doposud výrobce předpovídá kombinovanou spotřebu okolo 8,2 litru na 100 km, což ve výsledku asi nebude tak úplně pravda, ale i tak, zatím to vypadá s novým C63 AMG velice zajímavě. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy