Lumma Tuning oživilo postarší Mercedes SLK AMG (R170)

Specialista na tuningové úpravy, firma Lumma Tuning, se rozhodla decentně přepracovat první generaci Mercedesu SLK (R170).

Původní SLK vypadá i po dlouhých letech atraktivně, a to i přes to, že jeho první generace byla představena před více než deseti lety. Konkrétní model na snímku byl vyroben v roce 2001 a jedná se o provedení SLK 32 AMG. Vůz obdržel několik vizuálních vylepšení, jako jsou přepracovaný přední nárazník se spoilerem, jiná mřížka chladiče a rozšířené boční prahy.

Rozšíření se dočkaly i zadní podběhy, přibyl sportovní zadní nárazník s difuzorem a sériová kola byla nahrazena 20-palcovým disky z lehké slitiny s pneumatikami o rozměru 235/30 R20 vpředu a 285/25 R20 vzadu. Změny uzavírají sportovní tlumiče Bilstein, které SLK snížili o 30 mm.

Motor byl ponechán beze změny, takže SLK 32 AMG přichází se stejným přeplňovaným šestválcem o objemu 3,2-litru, který poskytne výkon 349 koní a 450 Nm. Síla jde na zadní kola přes pětistupňovou převodovku SPEEDSHIFT, která vozidlu umožní zrychlit z 0-100 km / h  za 5,2 sekundy. Maximálka je opět omezena omezovačem na hodnotu 250 km / h. 

Zdroj: Lumma Tuning

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy