Manhart BMW X4 - nováček s výkonem 375 koní

bmw x4 | foto: Manhart

Poslední dobou se nám přímo roztrhl pytel s různými tuningovými kreacemi modelů BMW, tím nejčerstvějším je počin od firmy Manhart Performance.

Ta vyvinula výkonový balíček pro úplně nové BMW X4 xDrive35d. Nový zástupce značky s označením X4 se ukázal teprve nedávno, o to větší překvapení je, že už se stalo účastníkem tunerského ladění. Celý projekt je stále ve vývoji a společnost zatím vydala jen pár fotek na své stránce na Facebooku.

Ve standardní verzi má BMW X4 3,0-litrový dieselový motor s výkonem 313 koní a 630 Nm točivého momentu. Manhartu se podařilo díky přemapování řídící jednotky výkon posunout na 375 koní a 740 Nm točivého momentu, což je velmi blízko k číslům, které nabízí dieselový motor ve velkém BMW X5 M50d.

Obyčejné BMW X4 se třílitrem pod kapotou zrychlí z 0 na 100 km / h za 5,2 sekundy, tudíž po úpravě od Manhart se zákazník dočká zcela jistě údaje pod hranici 5 sekund, o maximální rychlosti zatím nepadlo ani slovo, elektronický omezovač na 250 km/h ale zřejmě nezmizí. 

Manhart rovněž nabízí pro X4ku sportovní snížené odpružení a sadu 21-palcových kol ve stříbrném nebo černém laku. Více podrobností a cenové rozpětí úprav se dozvíme později. 

Zdroj: Manhart Facebook

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy