Toyota GT86 CS-R3 - rally speciál se představí v Německu

Toyota dnes představila závodní rally verzi modelu GT86 s označením CS-R3, který bude již brzy k vidění na ADAC Rallye Deutschland.

Vývoj silničních auta mělo na starosti oddělení Toyota Motorsport GmbH (TMG), a kladen byl důraz na to, aby byly splněny požadavky třídy FIA R3. Čtyřválec  o objemu 2,0 litru typu boxer byl proto naladěn na výkon 240 až 250 koní, a to díky úpravě softwaru řídící jednotky motoru a změněnému kompresnímu poměru.

Síla motoru jde jak jina než na zadní kola přes sekvenční 6stupňovou převodovkou a diferenciál s omezenou svorností s variabilním nastavením. Vůz dostal dále závodní výfuk, jiné výfukové potrubí, vzpěry MacPherson vepředu a litá kola OZ o rozměru 17-palců (na asfalt) a 15 palců (pro štěrk).

Uvnitř je GT86 CS-R3 typickým rally speciálem, co šlo odmonovat, to technici od Toyoty vyndali. Svoje místo si našla v interiéru povinná bezpečnostní klec a karoserie dostala mnohemn lehčí díly. Verze CS-R3 tak disponuje regulovanou hmotností 1080 kg. Poprvé budeme moci vidět rally verzi GT86 na FIA ​​World Rally Championship, kde se bude účastnit všech etap závodu ADAC Rallye Deutschland.

Zdroj: Toyota


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy