Nový Ford Mustang - bude turbo, osmiválec i nejostřejší verze Performance

ford mustang | foto: Ford

Víme oficiální technické parametry nového Mustangu. Základem bude šestiválec s výkonem 300 koní. Prozatím nejsilnější verze bude mít 435 koní.

Základem se stane šestiválcový atmosférický agregát s objemem 3,7 litru a výkonem 223 kW (300 koní). O 10 koní navíc nabídne přeplňovaný čtyřválec. Ten má objem 2,3 litru a nese přídomek EcoBoost. Nabídne výkon 231 kW (310 koní) a maximum točivého momentu 434 N.m. Odkazuje tak na Mustang SVO z roku 1986, který měl stejný objem i počet válců, jen se lišil výkon, ten byl o 100 koní nižší.

Nejsilnějším agregátem bude jak jinak, osmiválec. Bude pod kapotou verze GT s pětilitrovým objemem a výkonem 313 kW (420 koní) a točivý moment bude dosahovat v maximu až 529 N.m. V nabídce se ještě objeví paket Performance. Díky němuž získá o 15 koní navíc.

Paket Performance však nebude jen pro vrcholovou verzi GT. Nabízet se bude i pro přeplňovaný čtyřválec. Paket obsahuje upravený podvozek s tužším nastavením, propracovanější chlazení motoru a přenastavená kontrola trakce. Celý tento balíček slibuje lepší zábavu na okruhu.

Zdroj: Ford


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy