Nissan vylepší své převodovky CVT

U Nissanu se po větší vlně kritiky k jeho převodovkám typu CVT rozhodli nic neprodlužovat a intenzivně začali pracovat na nápravě.

Převodovky s plynule měnitelným převodem (CVT) mají především hlavní výhodu díky hladkému chodu a nízké spotřebě. Lepší převodovkou je pak už jen dvouspojková převodovka, i tak ale Nissan s převodovkou CVT slaví úspěchy. Velký problém se ovšem objevil až teď v USA, kde se velkému procentu majitelů vozidel Nissan s převodovkou CVT nelíbí její celkový projev a řazení.

Někdo by si mohl říci, že američané jsou až moc zhýčkaní, ale Nissan se kritice postavil čelem a v návaznosti na tuto kritiku provádí její softwarovou úpravu. Do systému převodovky přidá funkci " D-Step Shift Logic", který má simulovat chování klasického automatu tak, že CVT bude schopno držet určitý převodový poměr a v případě potřeby okamžitě podřadí a nebo zařadí. Současné typy převodovek CVT tuto funkci mají, ovšem starší verze jí nemají a podle šéfa oddělení výkonnosti pohonných systémů tuhle funkci neumožňují.

zdroj: Nissan, Autoexpress.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy