Nová Mazda RX-7 - nakonec bude mít turbo motor s výkonem 335 kW

Mazda | foto: Archiv AutoRoad.cz

Již delší dobu se mluví o plánech Japonské Mazdy, vyvinout novou sportovní RX-7. Vzhledem k tomu, že se jí dočkáme až za tři roky, tak se stále mění informace o technice. Nyní přichází australský server Motoring s velmi zajímavou zprávou.

Mazda RX-7 dostane, stejně jako její předchůdci RX-7 a RX.8, rotační motor. Všichni tak počítali, že bude plněný atmosféricky, nové informace však mluví o přeplňování. Konkrétně by válce měly být plněny turbodmychadlem. Toto řešení bude jistě o trochu náročnější než u klasických motorů. Využít by Mazda chtěla twin-scroll turbodmychadla.

Nový agregát nese interní označení 16x a zatím jde stále jen o prototyp. V „základní“ atmosférické verzi disponuje výkonem 225 kW. V případě přeplňovnání by měl disponovat s výkone o 110 kW větším, tedy 335 kW. Původní „atmosférický výkon“, byl podle Mazdy pro sportovní RX-7 moc malý.

Se zvýšením výkonu o tak výraznou hodnotu, souvisí i změna podvozkové platformy. Doposud se plánovalo z finančních důvodů použít platformy z nové generace MX-5, která by se dočkala zesílení. S touto porcí výkonu by však měla větší problémy a tak se zřejmě využije podvozek z RX-8, který vykazuje daleko lepší výsledky a to zejména v tuhosti.

Zdroj: Motoring


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy