Mercedes vyvíjí nové řadové šestiválce, které dostane nová třída E

mercedes-benz e | foto: Mercedes-Benz

Kdo by se domýval, že řadové šestiválcové agregáty patří jen do historie, ten se mýlí. Mercedes chystá novou řadu řadových šestiválců a skrývá se za tím daleko hlubší význam, než by jste si mysleli…

Ptáte se proč se vracet o víc než deset let zpět, kdy Mercedes vyráběl řadové šestiválce? Hodlá je využít jako základ pro svou „modulární skládačku“. Od těchto agregátů bude odvozovat další. Nová generace motorů s označením W213 není úplně tak „za dveřmi“ na její příchod si musíme minimálně dva roky počkat.

Už nyní je však jasný celý plán a účel tohoto vývoje. Mercedes bude z těchto šestiválců odvozovat tříválce a čtyřválce do svých menších modelů (třídy A, B, CLA a GLA nebo i větší C).

Na druhou stranu větší agregáty se dostanou pod kapoty modelů daleko větších. Nejen již zmíněné „Éčko“, ale i vlajková loď třída S se dočká nových motorů, které podle dostupných informací, budou atmosférické, tedy bez jakéhokoliv způsobu přeplňování!

Pod kapotami Mercedesů se objeví nejdříve v roce 2016. Konkrétně v nové třídě E, která by v průběhu roku 2016, měla přijít na trh.

Zdroj: AutoCar


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy