Ford Mustang - nabídne kolenní airbag pro spolujezdce +VIDEO

Ford Mustang 2015 ukazuje další novinku, kolenní airbag pro spolujezdce. Ford Mustang jej nabídne jako součást základní výbavy.

Všichni již jistě znáte kolenní airbag. V dnešní době jej nabízí celá řada automobilů. Řidič je tak chráněn jedním airbagem navíc. Ford Mustang však přichází s další novinkou. Airbagem spolujezdce.

Airbag spolujezdce bude umístěn do víka přihrádky, která je v přístrojové desce. Toto řešení je prý svého druhu unikátní. Ford Mustang tak nabídne ve standartní výbavě jednu bezpečností funkci navíc. Později můžeme očekávat rozšíření napříč modelovou řadou Ford.

Tato inovace přináši hned několik pozitiv. Nejen zvýšenou bezpečnost, ale také o 65 % nižší hmotnost oproti ostatním kolenním airbagům a přitom zabere o tři čtvrtiny menší prostor. Zároveň není potřeba tak silná patrona k otevření airbagu.

Mezi vnější a vnitřní část víka přihrádky, přibyl plastový měchýř. Ten se při nárazu nafoukne obdobně jako klasický airbag. Víko však neprotrhne, ale vytvoří pod ním deformační zónu pro náraz kolenou spolujezdce.

Zdroj: Ford

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy