FPV GT F - závěrečná speciální 500 kusová edice jen pro Austrálii a..

Australská divize amerického Fordu, Ford Performance Vehicles (FPV), v průběhu týdne odhalil limitovanou edici s názvem Falcon GT F.

Zvláštní vydání sedanu Falcon představuje závěrečné rozloučení společnosti FPV, která koncem roku 2013 oznámila, že odstaví výrobní závody v Austrálii, a to konkrétně v říjnu roku 2016. Speciální sedan je tak takovým dárkem samotné automobilky za dlouho roční aktivitu. Vyrobeno bude pouze 550 kusů, z toho 500 je pro Austrálii a 50 pro Nový Zéland. 

FPV GT dostalo krom atraktivního body kitu karoserie a modrého laku také přeplňovaný 5,0-litrový motor V8 dodávající výkon  477 koní s 570 Nm točivého momentu. Motor navíc disponuje funkcí overboost, která po dobu 15 – 20 sekund poskytne dalších 15 procent energie. Zvýšený výkon bude ovšem k dispozici jen při nižších venkovních a provozních teplotách. Řídící jednotka motoru navíc funkci overboost nedovolí použít na prvních dvou převodových stupních.

FPV GT F také nabízí tužší nastavení podvozku, snížené odpružení a vyjede na 19-palcových litých kolech, jenž jsou nazuty na pneumatiky Dunlop Sport Maxx 275/35 R19. Cenovka za speciální výkonný sedan je pro Austrálii i Nový Zéland nastavena stejně, výrobce za něj bude požadovat 77.990 australských dolarů. 

Zdroj: Ford Performance Vehicles a motoring.ninemsn.com.au

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy