BMW M - zavrhlo ostřejší verzi modelu i8

bmw i8 | foto: BMW Group

Nejvyšší představitelé divize M automobilky BMW přišli se špatnými zprávami, týkajícími se případného vývoje a výroby BMW i8M.

Model i8 od svého představení v podobě konceptu, byl spjat se spoustou spekulací. Jednou z nich byla spekulace o možném příchodu vysoce výkonné specifikace vyvinuté divizí M BMW. Nicméně, to se nestane. Vedoucí managementu M GmbH Carsten Pries, spolu s vedoucím produktového managementu M GmbH, Friedrichem Nitschkem vyloučili možnost příchodu super ostré verze „íosmičky“.

Stále se však hovoří o novém M modelu, který by mohl být uveden k stému výročí. Již před časem se objevili informace týkající se pohonného ústrojí. Agregát by měl být dvakrát přeplňovaný V8 o objemu 4,4 litru a výkonu okolo 650 koní (484kW).

A ještě jedna pozitivní zpráva. I když nebude BMW i8M, můžeme očekávat masivnější využívání kompozitních materiálů, konkrétně karbonu. BMW se v technologii uhlíkových vláken stále posouvá kupředu a počítá s častějším využívání tohoto pevného a extrémně lehkého materiálu. Jedním z modelů kde se bude častěji využívat má být právě i8.

Zdroj: telegraaf.nl


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy