Audi RS3 dostane 2,0 TSI s výkonem 400 koní

Audi RS3 bude poháněno dvoulitrovým motorem TSI s výkonem 400 koní. A my vám tyto informace přinášíme jako první!

Německá média hlásí, že mají ověřené informace ohledně motorizace chystané Audi RS3. Tento opravdu ostrý hatchback bude pohánět čtyřválcové TSI s objemem 2,0 litru a bude přeplňován pomocí turbodmychadla. Tento agregát bude schopný vyprodukovat ohromnou porci výkonu, která bude rovných 400 koní, což je o 40 koní více, než kolik zvládne vyprodukovat dvoulitr v Mercedesu A45 AMG.

Zdá se, že Audi ustoupilo od svých původních plánů, využít kultovní pětiválcový 2,5 litrový přeplňovaný agregát. Tento krok je zřejmě ovlivněn ekoterorizmem evropské unie, honbou za nejsilnějším dvoulitrovým čtyřválcem na trhu a také snížení hmotnosti.

Obří porci výkonu 400 koní (294 kW) bude posíláno na všechny čtyři kola. O tento pohon se bude starat systém quattro a sedmi rychlostní automat S tronic s manuálním řazením pod volantem pomocí „pádel“.

Na tento extra hot hatch si budeme muset počkat, předpokládá se, že na trh dorazí koncem roku, popřípadě začátkem roku 2015. K dispozici bude pouze v pětidveřové karoserii.

Zdroj: autozeitung.de


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy