Volkswagen Golf R 400 - bestie z Německa se představí v ..

Německý Volkswagen asi není spokojen s nejsilnějším Golfem R a tak se na internetu objevily snímky, na nichž lze vidět ještě silnější verzi, kterou samotný Volkswagen označuje jako Golf R 400.

Jedná se zatím o koncept ale už teď je jisté, že jej budeme moci na vlastní oči spatřit letošním ročníku autosalonu v Pekingu, který odstartuje tuto neděli. Dle slov Volkswagenu se pod kapotou zesíleného Erka ukryje motor s výkonem nejméně 400 koní a 450 Nm. Zda se bude opět jednat o známý přeplňovaný 2,0-litrový 4-válec, to zatím není jasné. 

Zatímco sériový Golf R zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy, koncepční Golf R 400 to zvládne za pouhých 3,9 sekundy.  Zajímavý je údaj o maximální rychlosti, která by měla být elektronicky omezena na hodnotu 282 km/h. Kromě mnohem silnějšího motoru dostane Golf R 400 výraznější body kit se širšími podběhy, většími nárazníky a většími koly z lehkých slitin. 

Díky přítomnosti karosářských dílů z uhlíkových vláken by se výsledná hmotnost mohla snížit oproti obyčejnému Golfu R až o 76 kilogramů. Více podrobností zatím není známo, je potřeba si počkat na oficiální premiéru, kdy se všichni dozvíme víc. 

Zdroj: Volkswagen

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy