Peugeot 2008 DKR - Peugeot představil svůj speciál pro Dakar!

Nejslavnější závod Rally Dakar se v novém ročníku pochlubí novým účastníkem, kterým se po dlouhých letech stane opět francouzská automobilka Peugeot.

Ta zde nasadí nově vyvinutý závodní speciál na bázi malého crossoveru Peugeot 2008, který důkladně přepracovalo oddělení Peugeot Sport, jenž stojí za legendami jako je například Peugeot 306 Rallye.Za volantem, soutěžního speciálu se prostřídají dvě hvězdné ikony, kterými budou Carlos Sainz a Cyril Espres, což znamená, že konkurence to nebude mít vůbec lehké.

Jde o zbrusu nově postavený speciál, na něž kromě divize Peugeot Sport pracovalo i oddělení Peugeot Style Centre a jedná se o model s náhonem „jen“ na zadní nápravu, Soutěžní speciál pojmenoval Peugeot označením 2008 DKR a vůz zaujme snad nejvíce závodnímy koly o rozměru 37 palců! Pro zajímavost, jedno kolo i s pneumatikou má průměr téměř jeden metr.

Peugeot 2008 DKR se mezi konkurenty s náhonem na jednu nápravu bude skutečně vyjímat, svým designem je totiž tak výstřední, že jej nikdo nepřehlédne.  Divize Peugeot Sport se při vývoji snažila z vozu dostat maximum a jeho dvoudvéřová karoserie by klidně mohla být budoucí ukázkou dvoudveřového Peugeotu 2008.

zdroj: Peugeot

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy