Pěkně ostrá verze Golfu od Ingo Noak Tuning

Volkswagen Golf je velmi oblíbené auto nižší střední třídy a tak není divu, že se nachází mnoho firem, které tento automobil "vylepšují". V tomto případě se to rozhodně povedlo.

Ze sériové verze Golfu s přeplňovaným čtyřválcovým motorem o objemu 1.4 litru udělal Ingo Noak Tuning ostrou verzi. Pozměnil design, jinak usedlejšího Golfu, na sportovně střižený hatchback. Přidal na světlomety "mračítka", pozměnil design nárazníku, přidal výrazný zadní spoiler ale také difuzor. Vzadu umístil také dvojtou koncovku výfuku a po vzoru Golfu R ji posunul na střed. Došlo také k "nafouknutí" blatníků a snížení prahů. Na závěr auto obul dvaceti palcovými koly, s černým lesklým lakem. Celkově tak tento Golf hodně připomíná sportovní tovární verzi s označením R.

Změny se neodehrály jen v oblasti designu exterieru. Nově byla přeprogramovaná řídící jednotka motoru a  nový výfukový systém. Tyto změny vedly ke zvýšení výkonu ze sériových 103 kW a 250 Nm na velkorisích 133 kW (+30 kW) a 315 Nm (+65 Nm).

Další změny se týkaly také podvozku, který byl ze sériové podoby snížen a byly vyměněny některé komponenty, konkrétně například tlumiče a tvrdší pružiny. V kombinaci s 20" litými koly a nízkoprofilovými pneumatikami, nelze čekat příliš komfortní jízdu. Ale v tomto případě, komfort snad nikdo neočekává.

Zdroj: worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy