Nová Toyotu Aygo: Technické inovace pro nejlevnější Toyotu

toyota aygo | foto: Toyota

Japonská automobilka Toyota nedávno oficiálně ukázala podobu svého nejmenšího modelu Aygo. Jedná se o sourozence z Kolínské trojky Peugeot 108 a Citroen C1. Nyní AutoCar.co.uk uvedl informace o nové technice, kterou malý městský vůz nabídne.

Aygo vyráběné v českém Kolíně, společně s Peugeotem 108 a Citroenem C1 nedosahovalo v posledních letech moc dobrých prodejních výsledků. Oba její sourozenci si už odbyly představení veřejnosti a Aygo bylo jako poslední. Zřejmě ne náhodou. Přináší totiž to nejlepší nakonec. A to je nová technika, která bude zřejmě odlišná od té, kterou použijí její sourozenci.

Největší pozornost, věnovali konstruktéři podvozku, který přepracovali a změnili na něm přes 30% dílů. Vzadu se nově nachází tužší zadní torzní nosník nápravy, nově přepracované pružiny a tlumiče společně se silnější tyčí stabilizátoru, která se zvětšila z 22 mm na 24 mm. Všechny tyto změny mají vést ke zlepšení jízdního projevu malého Ayga, především snížení nedotáčivosti a lepšímu prožitku z dynamické jízdy.

Celková hmotnost se také snížila. Nyní bude nejlehčí Aygo vážit jen 840 kg, nejtěžší specifikace 910 kg. A to i přes zvětšení rozměrů. Aygo narostlo do délky o 25 mm, na celkových 3455 mm. Výška se zvětšila o 7 mm a zavazadlový kufr narostl o nezanedbatelných 29 litrů na celkových 168 litrů.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy